Amazing essentia oils young living for household,health and beauty

Slim healthy breakfast smoothie. – 3/4 cup pineapple -3/4 cup kale – 1 frozen banana – 3/4 strawberries ๐Ÿ“ – 1 frozen banana – 1 avocado ๐Ÿฅ‘- 3/4 oatmeal – 1 cup almond milk – 2 drops essential oil grapefruit and 2 drops essential oil tangerine ๐ŸŠ. I love this recipe .Iโ€™ve given it to my family for rehydrated. Before We start Our day. Itโ€™s an easy and delicious recipe that works for the whole family. And Iโ€™ve been experimenting with essential oils and wanted to share it with all of you ..๐Ÿ˜๐Ÿ˜‰๐Ÿ™Œ๐Ÿผ๐Ÿ‘Š๐Ÿผ#like4like #livewell #essentialoils #foodporn #youngliving #healthylife

A post shared by Viany๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ฏ๐Ÿ‡ต ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ดEatBetterNotLess (@essentialyviany) on


Informasi pemakaian essential oils

Saya ingin share dengan teman teman tentang essential oil young living yang selama ini saya pakai dan keluarga saya juga pakai.Dan honestly kita skarang jarang sekali berobat ke docter atau tidak sesering kyk dulu .

Essential Oil, apa itu dan gimana sih cara pakenya? -Part 1

Buat temen-temen yang sudah sering pake essential oil, pasti udah tau donk gimana cara pakenya. Tapi buat yang baru mau nyobain, biasanya banyak pertanyaan mulai dari apaan sih itu? Pakenya gimana? Oles aja emang bisa efek? Cocoknya pake yang mana yah? Dsb dsb dsb.
Kalo tiap kali ada yg nanya kita jelasin berulang-ulang, jari keriting ya booโ€ฆ jadi mari kita rangkum bersama disini.

1. Apa itu (therapeutic grade) essential oil, obat ya?ย 
Jawab :
Therapeutic essential oil, adalah essential oil yang mengandung komponen-komponen terapeutik alami, yang jika digunakan dengan benar dapat membantu menunjang daya tahan tubuh kita, mengembalikan keseimbangannya sehingga dapat memulihkan kondisi tubuh tanpa dibantu dengan obat-obatan buatan. Jadi essential oils BUKAN OBAT.

Young Living therapeutic essential oils berbeda dengan essential oils lain yang umumnya bersifat perfume grade. Untuk mendapatkan essential oil dengan efek terapeutik yang baik, pemilihan jenis tanaman mulai dari bibit, kondisi tanah, cara dan waktu panen hingga penyulingan dan pembotolan harus dilakukan dengan standar khusus.
Penyulingan harus dilakukan dengan suhu rendah, waktu yang cukup lama (beberapa jam) untuk memastikan semua komponen terapeutik dari suatu tanaman dapat tersuling dengan baik dan tidak rusak.
Perfume grade essential oil, disuling dalam suhu sangat tinggi, diselesaikan dalam waktu singkat (15 menit), dan kemudian disuling ulang setelah penyulingan pertama selesai untuk meningkatkan produktifitas. Sebagian besar komponen terapeutik dari tanaman yang disuling dengan cara ini tidak dapat menahan suhu tinggi dan akan terpecah molekulnya.
Setelah disuling, Young Living Essential oil melewati berbagai macam tes, untuk memastikan semua komponen stabil dan dalam kondisi SEMPURNA.
Selain komponen-komponen tersebut, ada 3 faktor penting yang kita dapatkan dari essential oils. 3 Hal tersebut adalah OKSIGEN, ANTI OKSIDAN (salah satu tolak ukur essential oil adalah dari kemampuannya membawa oksigen dan menyerap radikal bebas (anti oksidan) / ORAC = Oxygen Radical Absorbance Capacity) dan FREKUENSI.


2. Trus, pakenya gimana? Oles aja emang cukup?
Jawab :
Young Living essential oil dapat digunakan dengan beberapa cara yang di adopsi dari beberapa negara yang umum menggunakan essential oil sebagai alternatif terapi kesehatan.

2a. Di Inggris, essential oils umum digunakan sebagai campuran pada minyak massage yang dioleskan ke kulit.
Selain di campur dengan minyak pelarut (diluted with carrier oil), essential oil juga dapat diaplikasikan langsung ke kulit kebagian tubuh yang memerlukan tanpa dilarutkan terlebih dahulu (neat application).
Untuk orang-orang yang mempunyai kulit sensitif atau penggunaan untuk anak-anak, disarankan untuk menggunakan minyak pelarut dahulu, atau melakukan tes di sebagian kecil kulit (misal bagian dalam lengan, belakang telinga) jika ingin menggunakan tanpa pelarut.

Berapa perbandingan essential oil dengan pelarut? Nanti ada tips lebih lanjut yah!

2b. Dihirup aromanya (aromaterapi), menggunakan diffuser atau gunakan telapak tangan kita. Indra penciuman merupakan jalan tercepat bagi komponen essential oil untuk mencapai otak kita.

Untuk menggunakan diffuser, caranya adalah dengan mencampurkan beberapa tetes essential oil ke dalam wadah berisi air, dan ketika dinyalakan, alat tersebut akan โ€œmemecahkanโ€ essential oil bersama air menjadi partikel-partikel kecil yang kemudian tersebar di udara dan masuk ke dalam tubuh melalui udara yang kita hirup. Cara ini merupakan cara yang paling lembut untuk mengenalkan essential oil ke badan kita. Cara ini di adopsi dari Jerman.

Cara lain, adalah dengan meneteskan essential oil ke dalam wadah berisi air hangat, bernapas dan hiruplah uapnya sambil menutupkan handuk diatas kepala.

Telapak tangan kita juga dapat menjadi diffuser yang sangat praktis. Satu tetes essential oil ditelapak tangan, gosok-gosok sekali lewat, tangkupkan dihidung dan mulut, lalu bernapaslah dalam-dalam sebanyak 6-8 kali.
Riset menunjukan, ketika indra penciuman kita mengenali suatu bebauan, efek yang kuat akan dapat dirasakan dan mempengaruhi otak limbik kita. Otak limbik adalah bagian dari otak yang mengatur dan mengontrol emosi kita. Beberapa essential oils yang mempunyai kandungan Sesquiterpenes sangat tinggi, dapat meningkatkan asupan dan serapan oksigen secara dramatis ke otak kita, meningkatkan kualitas kerjanya, yang secara langsung ataupun tidak akan berpengaruh ke sistem- sistem di dalam tubuh kita.

2c. Di Perancis, essential oil diresepkan untuk digunakan secara neat, di aplikasikan langsung ke bagian tubuh yang memerlukan (lihat cara 1), atau dengan cara ditelan. Essential oil di campurkan dengan sirup Agave, madu atau nectar, minyak sayur, atau di teteskan ke makanan, misalnya roti.

Cara ini memang sangat tidak banyak di praktekan di luar negara yang bersangkutan, karena sewajarnya orang-orang merasa tidak nyaman dengan cara yang tidak konvensional. Tapi buat saya pribadi, essential oils vitality dari young living satu satunya brand company yang membawa full line lebih dari 40 essential oils yang berindikasi untuk hanya dikonsumsi. inimeminum essential oil vitality jauh lebih aman dan menghasilkan efek yang baik buat badan daripada makan junkfood yang beredar dimana-mana. Apakah kita tahu apa saja yang terkandung di dalam makanan yang kita konsumsi sehari-hari sekarang?



DIY Anti-Aging Face Serum

Hi everyone I’m Viany! since I’ve started my blog I’ve realized that everyone is essentially similar. and We all want the best!Anti wrinkle products are multi billion dollar industri! because We are women just want to be pretty and beautiful!
I’ve created a product that will do to Our skin.Its a serum.and its easy to make and can be used as often as you want without side effect.Here is the the ingredients below.

Processed with MOLDIV


-Carrier oil base of rosehip seed oil ย and 20 drops sweet almond oil whith 10 drops each saced frankincense,essential oil Mirrh,Patchouli,Lavender, and Cedarwood.

I used sweet almond oil and rosehip seed oil ย because it is rich in vitamin C,Omega-3 and Omega-6 fatty acids and retinoic acid,which studies have shown it brightens and tightens skin!
It also helps restore skin’s elasticity,fade age spots,reduce broken capillaries and balance oil glands.It is very beneficial to dry,irritated and mature skin.

DIY Anti Aging Face Cream Recipe

I’m not that old but I’d still like to get head start to fighting aging,especially when it comes to my face.What You eat plays a big role on your skin health.Fight wrinkles and promote youthful,smooth skin at any age with this anti-aging cream recipe.and I’d like to make it myself as I will know what I put ย inside the ingredients.This anti aging face cream recipe uses ingredients that have been shown to reduce and prevent the appearance of wrinkles and aging skin.

Processed with MOLDIV

Rosehitp Seed Carrier Oil

This oil is recommended for dry or mature skin,even thought it’s also considered a “dry” or ver fast absorbing’s also gentle enough to use undiluted on skin.if you’re with really greasy,acne prone skin though,then rosehip seed oil isn’t the best choice for that.

Processed with MOLDIV

2 TBSP Shea Butter

2 TBSP Coconut Oil

1/2 tsp sweet almond oil and Vitamin E Oil

2 tsp Beeswax pellets

5 – 10 Drops Essential Oil.


What to do

  1. Melt shea butter,beeswax and coconut oil using the double boiler effect (small bowl or glass jar in a pot with water) on low heat.
  2. Once melted,remove from the heat and stir in the sweet almond oil.
  3. Add essential oils and allow to solidify (I let it sit for 24 hours).
There you have it! A super easy and natural face cream!! That wasn’t hard at all ,was it?

Now its your turn.What do you think? Comment below!






I just made My own organic soap and it is very satisfying which I made these for the first time. You can also choose from endless possibilities of scents,color and textures.and even better? and you could share the idea your handmade delicious smelling creation with friends and family.Here is the lavender honey lemon soap I made.

Photo 2017-03-14 21 06 50

300 gr organic goat’s mil melt or milk soap and pour soap base mine I bought from Iherb or from tree of life shop.

1 Lemon rind,zested

3 tablespoons of dried lavender buds

2 tabespoons of honey

15 drops of lavender essential oil

6 drops of lemon essential oil

Jar or ย bowl for melting soap base ( in microwave or double boiler)

Grater (for zesting)


Photo 2017-03-14 21 24 44

Place in a bowl and microwave (or double boil).Be careful to watch soap and not let it burn.if you are using microwave,heat in 30 second increments,stirring frequently.

Processed with MOLDIV

Zest yourlemon.Be sure to wrap in a paper towel and press out any extra fluid.This prevents it from clumping together in your soap.side note: the glycerine in the goat milk soap base or milk base soap acts as a preservative and keeps the lemon rind from molding.

Processed with MOLDIV

While your soap chunks are in the microwave (or double boiler),measure out your lemon zest,lavender and honey in small bowls for easy adding once your soap is melted.
Once soap is melted add your essential oils first.and essential oils have been added and mixed throughly,add the lavender buds,lemon zest and honey.
Have your mold ready to go,on a flat, even surface. You’ll want to move quickly before the soap getting cools too much. Mix everything thoroughly again,and pour mixture into mold.
Processed with MOLDIV

Organic soap bar

Once mixture is poured into mold,I like to sprinkle extra lavender buds on top for aesthetics.Let the soap cool for 2 – 3 hours until bars are completely solid. You might want to give it an extra couple hours just to be sure!
Processed with MOLDIV

Soap Bar

Pop each bar carefully out of the mold.Take a sniff! You did it. Whew…:-)
Processed with MOLDIV

Organic lavender honey lemon soap

Enjoy your new melt and pour soap skills!!! ๐Ÿ™‚





1 ย cup coconut oil

6-12 drops each of Young Living ย Valor Essential Oil

Young Living Lavender Essential Oil, Young Living Peace & Calming Essential Oil, Young Living Cedarwood Essential Oil.

Whip the coconut oil then add oils and mix. Store in a glass container. use a small amount applied to feet prior to bed to assist in falling asleep and staying asleep.


You would reduce the drops used by one half when making a cream for children.


2015-12-12 10.03.38




Sore Muscles

Take a lavender bath with epsom salts to soothe muscles.


Lavender is one of the most valuable oils for the treatment of acne,because it inhibits the bacteria that cause the skin infection,helps to rebalance the over – secretion of sebum,which the bacteria thrive on, and reduces scarring.

Menstrual Cramp

Massage a few drops of lavender oil into your lower abdomen or apply a hot compress onto the area,after sprinkling a few drops of lavender oil.


Massage a few drops of lavender oil & carriel oil into dry, itchy skin.

Anti – Bacterial

Lavender is a powerful antibacterial in dilutions of 5 percent.When conbined with Lemon Balm, It has clinically tested anti-viral properties.







Recipes / DIY

Kick your cold with just 5 essential oils

  1. First I started out with 4 drops of lemon essential oil in a warm glass water bottle to help soothe my throat.
  2. Next, I applied a 50/50 blend of lemon and carrier oil to my lymph nodes,sinuses and chest.
  3. After I`d applied the lemon, I layered a 50/50 blend of lavender and carrier oil, since lavender is a natural antihistamine.2016-01-07 17.40.30
  4. Then I use diffuser to loose sinus/lymph application with purification essential oil topiccally on my throat.
  5. I continued to reapply.

    which was about 4 hours for my sinuses and lymph nodes throught the day. and thankfully Im getting better.


2016-01-10 14.22.33-1

I made a tasty salad, but forgot that we ran out of lemons. ย So, I used a few drops ofย Young Living Lemon oil instead and it tasted deliciously.:-)

2015-12-17 21.33.22